Navigace
DOMŮ
AKTUALITY
ARCHIV
FOTOGALERIE
WEBOVÁ KAMERA
KURZY
PROJEKTY
ŠKOLNÍ ČASOPIS
ŠKOLNÍ DIVADLO
ZŘIZOVATEL
VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

KONTAKTY
HLEDÁNÍ na ZŠ Krouna
E-MAIL @zskrouna.cz

SMART Centrum
ŠKOLNÍ KNIHOVNA
BAKALÁŘI ZŠ Krouna
SmartClass Homework
spacer
Mapa :
spacer
Toplist :
spacer
Odkazy:
spacer
Rozsvícení vánočního stromečku 2017 [4.12.2017]
Přidal Přidal Josef Kyncl , 04. prosinec 2017


Rozsvícení vánočního stromečku a vánoční jarmark

 

V sobotu 2.12.2017 proběhlo od 17 hodin před školou již tradiční rozsvícení vánočního stromečku (jednalo se již o 11. ročník), které bylo letos opět spojené s vánočním trhem a jarmarkem. Vrátili jsme se tak k předchozí tradici, neboť přestože se vánoční výstava dětských výtvarných prací, kterou jsme v r. 2016 uspořádali místo jarmarku, setkala rovněž se zájmem veřejnosti, absence tradičního jarmarku většina návštěvníků v r. 2016 litovala. Rok 2017 však přinesl organizační změnu, kterou návštěvníci uvítali - vánoční jarmark byl otevřený již od 13 hodin a hosté si tak mohli povětšinou žákovské vánoční výrobky v klidu nejen prohlédnout, ale u stánků jednotlivých tříd obsluhovaných vybranými žáky a jejich učitelkami i v klidu nakoupit.  Celý program byl významně obohacen adventním malováním dřevěných hraček pana Zdeňka Bukáčka spojeným s výstavou jeho výrobků. Během jarmarku si tak děti i dospělí mohli pod vedením pana Bukáčka, nositele tradice lidových řemesel, vyzkoušet sami namalovat tradiční dřevěnou hračku a odnést si ji buď jako památku nebo jako hračku domů. Adventní malování probíhalo kromě sobotního odpoledne také v pátek od rána ve škole, a to pro žáky 1. stupně. O zájmu svědčí skutečnost, že se celkem za uvedené dva dny namalovalo 97 hraček.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celý program vyvrcholil v 17 hodin tradičním vystoupením dětí ze školní družiny. A určitě bylo na co se dívat. Děti (a bylo jich skoro 60) ze školní družiny si připravily pásmo básniček a písniček doprovázené živou hudbou na housle, na jehož závěru pohasla světla a rozsvítil se vánoční stromek před školou.  

 

 

 

 

 

 

Počasí naší akci letos nadmíru přálo. Sněhový poprašek, bezvětří a teploty těsně pod nulou se postaraly o tu pravou předvánoční atmosféru, kterou si přišlo užít více než 350 lidí. Pro všechny byl připravený horký čaj (pro dospělé navíc řádně vylepšený ... ), svařené víno a stánek s palačinkami z výroby školní kuchyně. Pro milovníky statistiky dodáváme, že se celkem vypilo přibližně 45 litrů čaje, 36 litrů svařeného vína a prodalo se téměř 100 palačinek.

 

Poděkování patří všem, kteří se na přípravě a realizace akce podíleli - a nebylo jich málo. Od kuchařek v kuchyni přes provozní zaměstnance školy, učitelky 1. stupně a vychovatelku školní družiny, až po všechny, kteří technicky připravovali a zajišťovali samotné vystoupení nebo pomohli zajistit sortiment na jarmark. Celkem se jednalo o téměř 40 lidí. Všem velice děkuji.

 

 

 

Na fotografie z jarmarku a malování ještě čekáme, ale již nyní si můžete prohlédnout alespoň fotografie z vystoupení dětí.

 


 

Další fotografie najdete v naší fotogalerii  (6.12.2017 byly doplněny fotografie z jarmarku a malování)

 

text: Mgr. Josef Kyncl, foto: Mgr. Pavel Ondra

 




888 Přečteno · Tisknout
Ukázka z fotogalerií


Věříš si ? - 2008
spacer
Meteostanice:
spacer
Anketa
Jaký je Váš názor na GDPR?
Od 25.5.2018 platí nařízení EU o ochraně osobních údajů, tzv. GDPR. Jaký je Váš názor na jeho smysl?
Ano, souhlasím s jeho potřebností
Jak co, jak kdy, plošné uplatňování je ale nesmysl
Je to úplná pitomost a přinese jen další papírování
Vůbec netuším, o co se jedná
spacer
Kalendář událostí
Srpen 2020
N Po Ú S Č S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
spacer
Dnes má svátek :
spacer
Hodiny
spacer
Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Nechte si poslat nové.
spacer